OGSM methode voor MKB

OGSM is de kráchtige koers naar jouw succes: eenvoudig, concreet & meetbaar!

Waarom OGSM?

Biedt jouw bedrijf prachtige producten of diensten? Weet je gewoon dat er meer in moet zitten voor je bedrijf? Vraag je je wel eens af hoe je het maximale haalt uit die kansen? Zijn er ook best veel ideeën? Maar twijfel je wel eens welke ideeën nu het meest kansrijk zijn? Herkenbaar voor je? Dat zijn precies de vragen waar veel goede ondernemers en bedrijven mee worstelen. Maak nu kennis met OGSM.

OGSM als krachtige oplossing

De instelling en inzet van jou en je collega’s zijn uitstekend. Aan kennis, kunde en ervaring ligt het niet. Ook talent is er voldoende aanwezig. De markt is ook goed en groot genoeg. En toch…
En toch, je twijfelt er niet aan: de resultaten zijn niet wat ze kunnen zijn. Of zelfs horen te zijn. Het moet beter kunnen. Maar hoe zorg je daar nu voor? De krachtige oplossing voor jouw succes ligt dichter bij dan je denkt.

  • Maakt ’t verschil in het realiseren van je dromen, ambities & doelen

  • Zeer geschikt voor het MKB

  • Zorgt voor rust en overzicht

Veelgestelde vragen:

OGSM staat voor: Objective, Goals, Strategies en Measures.

De OGSM-methode is een strategische planningstool op 1 A4(!) die richting geeft op weg naar de grote ambitie. Het OGSM bestaat uit 4 onderdelen en deze vormen de basis voor het gestructureerd en succesvol uitvoeren van een bedrijfsplan of persoonlijk plan.

OGSM is kort, krachtig en helder. Daardoor werkt een OGSM als bedrijfsplan veel makkelijker en beter. En doordat het beknopt én scherp is, wordt het echt in de praktijk gebruikt in tegenstelling tot dikke, lijvige bedrijfsplannen. Kort, krachtig en helder betekent ook dat je met een OGSM veel gerichter kunt (bij)sturen op het halen van jouw doelen.

1. Met het OGSM heb je een scherp bedrijfsplan op slechts 1 A4.
2. De ambitie van het bedrijf is voor iedereen helder en scherp.
3. Doordat de koers scherp en overzichtelijk op 1 A4 is uitgewerkt weet iedereen wat de ambitie is van jouw bedrijf en waar en hoe je bedrijft naar toe werkt.
4. Met het OGSM kun je voortgang makkelijk meten en inzichtelijk maken en vroegtijdig bijsturen waar nodig.

In het OGSM wordt een kwalitatief element steeds gevolgd wordt door een kwantitatieve meting. Goals zijn dus onlosmakelijk verbonden met de Objective. Measures (het dashboard) zijn verbonden met de Strategies. Een goed OGSM laat je bedrijf of jouw organisatie sturen en bijsturen waar nodig. Het houdt je bedrijf scherp op koers naar jouw gewenste en duidelijke einddoel.

OGSM is inmiddels juist een meer dan bewezen methodiek. Eén van de meest bekende voorbeelden is de grote uitdaging die John F. Kennedy in de 60’er jaren aanging met: “De eerste man op de maan”. Naast de NASA is OGSM bij veel meer bedrijven gebruikt. OGSM is geschikt voor grote en kleine bedrijven.