SEO specialist nodig?

De SEO-specialist: het begin van jouw succes!

SEO specialist

Jij zoekt een ervaren SEO specialist, want jouw website wordt niet (goed) gevonden in Google. En dat wil je graag veranderen. Heel begrijpelijk! Want hoe beter je zoekmachine optimalisatie, hoe hoger je rankt in Google, dus hoe meer bezoekers je krijgt. En meer bezoekers betekent meer leads, dus meer omzet.

Waarom SEO?

Zo’n 95% van alle online ervaringen beginnen in een zoekmachine. Google heeft hierin een aandeel van bijna 90%. In de top staan van Google is dus cruciaal. Hoe zit het bij jou? Sta jij verstopt in Google? Is je bedrijf onzichtbaar in de resultaten van de zoekmachine? Dan loop je veel klanten mis.

SEO staat voor Search Engine Optimization. Optimaliseren voor zoekmachines. Dat is precies wat onze SEO-specialist voor je regelt. Hij zorgt ervoor dat jouw website wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines. De zoekmachine specialist brengt dus jouw website in de top van Google.

Freelance SEO specialist nodig?

Wat is de kracht van SEO?

Ruim 70% van de zoekers klikt op de top5-zoekresultaten in Google. Met goede SEO staat je bedrijf in de top van Google. Dat levert je meer potentiële klanten. Dus meer omzet. Duidelijke zaak: investeer je in SEO, dan investeer je in de groei van je portemonnee. Maar vergis je niet: de kracht van SEO is groter dan dat alleen.

Als je adverteert, fysieke advertenties of online advertenties, dan krijg je aandacht voor het product of de zoekterm waar je voor betaalt. En net zolang (of kort?) tot je budget op is. Zit je bijvoorbeeld op het maximum aantal clicks naar je website? Dan moet je bijbetalen om groei en meer clicks toe te staan. Steeds weer.

SEO is ook: stevig doorgroeien zónder extra kosten

Zoekmachine optimalisatie werkt heel anders. Sta je in de top van Google, dan maakt het niet uit of er duizenden bezoekers op je website komen of tienduizenden. Het SEO-budget blijft hetzelfde. Sterker nog, vaak kun je met gelijkblijvend budget nog meer nieuwe zoektermen naar de top van Google brengen. SEO marketing is daarmee de meest voordelige marketing.

Voor echte groei is wel tijd nodig. Realiseer je dat de aanlooptijd naar aandacht bij SEO langer is dan bij bijvoorbeeld adverteren. Vergelijk het met sport. Je kunt snel een beetje resultaat boeken door te betalen voor stimulerende middelen en pillen. Het effect ervan is tijdelijk. Het effect is ook maar heel beperkt.

Écht beter word je met gericht trainen. Door gericht te trainen blíjf je doorgroeien. Dat is wat de SEO-specialist doet. Heel gericht werken aan jouw groei. Naast een dikke portemonnee levert gerichte SEO jou zo continue groei zonder extra kosten. En SEO levert je een langdurend resultaat op.

SEO specialisten

Wat doet een SEO-specialist ?

Onze SEO expert start met een doelgroep onderzoek, zoekwoorden onderzoek, zoekvolume onderzoek en concurrentieanalyse. Daarna wordt de website structuur en website techniek van jouw website gecheckt. Op basis hiervan bepaalt hij samen met jou de Online Strategie voor jouw bedrijf. Vervolgens optimaliseert de seo specialist met contentmarketing de inhoud van jouw website.

Stappenplan:

 • Stap 1: Doelgroep onderzoek
 • Stap 2: Zoekwoorden onderzoek & zoekvolume onderzoek
 • Stap 3: Concurrentieanalyse
 • Stap 4: Check website
 • Stap 5: Bepalen online strategie
 • Stap 6: Website structuur en – techniek verbeteren
 • Stap 7: Toepassen contentmarketing

Uiteraard is dat niet alles. Zoekmachine optimalisatie is een zeer uitgebreid vakgebied. Naast structuur en techniek benut de seo-consultant ook alle ándere SEO-kansen zo sterk mogelijk. Hoe beter Google kan ‘lezen’ om welke business het gaat, hoe hoger Google jouw website zal ranken.

Wil je SEO-advies of concrete hulp?

Onze SEO specialist kijkt graag met je mee in je bestaande website om meer traffic te genereren. Soms kun je met een paar simpele tips en aanpassingen al winst boeken. Uit ervaring weet de zoekmachine specialist wat belangrijk is en waar je op moet letten.

Wil je geen SEO advies, maar wil je dat een ervaren SEO specialist je alle werkzaamheden van zoekmachine optimalisatie uit handen neemt? Dat kan natuurlijk ook. Neem gerust vrijblijvend contact op. We denken graag met je mee.

 • Eigenaar BrownFish Folkert Visser: SEO en SEA expert & Conversie specialist

 • ‘succesvol online’: topranking Google op tientallen miljoenen(!) zoekresultaten

 • Eigenaar Folkert Visser is auteur op de beste Online Marketing platformen, o.a. bij Frankwatching


Vraag & Antwoord

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, vertaald: Zoekmachine Optimalisatie. Wanneer de specialist in SEO een website optimaliseert voor een zoekmachine wordt deze beter gevonden in de organische resultaten van bijv. zoekmachine Google.

Voor Google is het van essentieel belang dat de zoekresultaten voor hun klanten zo goed mogelijk van kwaliteit zijn. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer mensen gebruik zullen maken van Google en dat is uiteraard weer goed voor de business van Google.

Dat is afhankelijk van een aantal factoren. O.a. hoeveel pagina’s telt je website? Gaat het om een ‘gewone’ website of een webshop? Hoe staat de techniek van je huidige website ervoor, oftewel moet de SEO expert veel extra werk verrichten omdat die niet op orde is? Wat is je budget? Hoe lastig is het om met je zoekwoorden te scoren? Enz. Wil je weten wat het je gaat kosten? Vraag gerust een vrijblijvend en GRATIS voorstel.

Met zoekmachine optimalisatie bouwt de SEO-specialist aan je score voor Online Presence. Met SEA is dat niet het geval. Ons advies: zorg eerst altijd voor optimale SEO. Daarna kun je afhankelijk van je budget prima een SEA-strategie toevoegen.

Nee, dat is lang niet altijd nodig. Je kunt zoekmachine optimalisatie ook prima toepassen in een bestaande website. Vraag onze SEO-specialist eventueel gewoon eventjes om advies.

Dat kan heel veel redenen hebben. Bijv. er is op de verkeerde zoekwoorden ingezet. Of de structuur van je website zit niet goed in elkaar. Het kan ook liggen aan de URL’s van je website die niet goed zijn. Of misschien zit er wel dubbele content in je website. Of heb je last van ‘keyword kannibalisme‘?

Ook de techniek van je website is erg belangrijk voor SEO. En de performance van je website enz. Er zijn veel factoren die hierbij een rol spelen. Het is van groot belang dat je de verschillende elementen optimaal doorvoert. De zoekmachine specialist houdt zich intensief bezig met al deze factoren.

De SEO expert moet alle belangrijke onderdelen van zoekmachine optimalisatie goed zetten. Dan gaat het om de eerste basiszaken. Hierboven bij het kopje ‘Wat kun je van ons verwachten’ staat een greep uit de belangrijke zaken die essentieel zijn voor jouw online succes. Daarna moeten uiteraard ook de aanvullende SEO items door de specialist strak gezet worden om het optimale SEO resultaat voor jouw website in Google te bereiken.

Dat ligt helemaal aan wat jij wilt. Onze SEO specialist helpt je graag op weg met SEO advies. Maar natuurlijk helpen we je ook graag bij het daadwerkelijke verwerken van de SEO technieken in je website. En daarna het monitoren van de effecten ervan om het beste online resultaat voor jou te regelen. Het is helemaal aan jou.

Dat is eigenlijk heel simpel. Als je niet (goed) weet wat je doelgroep zoekt/nodig heeft, dan kun je niet een goed zoekwoorden onderzoek en zoekvolume onderzoek doen. En als je geen goed zoekwoorden onderzoek en zoekvolume onderzoek kunt doen, dan kun je niet de optimale SEO (zoek)woorden bepalen en in je website verwerken.

Daarnaast is het belangrijk dat je weet wat je concurrenten doen. Op deze manier kun je nl. inschatten wat je kansen zijn en op welke zoekwoorden je het beste kunt gaan zitten. Een goede SEO specialist start hiermee. Als je deze 2 essentiële zaken niet meeneemt in je zoekmachine optimalisatie dan heb je de eerste slag voor optimale SEO al verloren.

 • Laat je overtuigen door ons behaalde succes met o.a. het zoekwoord ‘succesvol online’. Deze staat al vele jaren in de top van Google tussen meer dan 10 miljoen(!) zoekresultaten. Check for yourself.
 • Als SEO specialist verbinden wij ons aan jouw succes. Als je ons de zoekmachine optimalisatie van je website laat uitvoeren dan is het nl. niet zo dat we de SEO voor je aanpassen en dan weer weg zijn. Nee, we blijven continu de resultaten voor je in de gaten houden en bijsturen waar nodig. We zijn gedreven en laten nooit los. Want jouw resultaat is waar het om draait. Als jij tevreden bent, zijn wij dat ook.
 • Daarom doen we ook niet aan jaarcontracten. Dat vinden we eerlijk gezegd bull-shit. Want waarom zou je nog aan ons vast moeten zitten als je niet tevreden bent? Daar moet je niet aan denken! Dus bij ons kun je ‘gewoon’ maandelijks opzeggen als je dat wilt. Reken maar dat we hard voor je werken om het door jou gewenste resultaat te krijgen :-)!