Wanneer je website Mobile Adaptive is, past deze zich aan aan het scherm van een mobiel apparaat. Adaptive webdesign houdt rekening met het apparaat waarop de website bekeken wordt en met de functionaliteiten van dat apparaat zoals schermresolutie, camera, GPS verbinding, snelheid, etc.

Mobile Adaptive lijkt een beetje op Mobile Responsive. Het grote verschil is dat Adaptive een stap verder gaat dan Responsive. Om het eenvoudig te houden in grote, grove lijnen is het als volgt: Responsive schaalt een pagina zodanig dat deze goed past op het apparaat dat wordt gebruikt. Terwijl Adaptive juist ook wordt gebruikt om een webpagina te tonen op basis van het apparaat. In dit laatste geval kan dat dus ook een (hele) andere versie van de pagina per apparaat zijn.

Bij Mobile Adaptive kun je ervoor kiezen om specifieke content al dan niet anders te tonen. Zo komt een grote foto op een mobiel apparaat niet altijd mooi uit. Of je kunt een contactknop op een andere plek plaatsen, omdat een mobiele gebruiker daar sneller naar zoekt.