Een bestemmingspagina is een pagina waarop de bezoeker jouw website binnenkomt. Het is de eerste pagina die de bezoeker ziet. Dat kan de homepagina zijn, maar hoeft niet. De bestemmingspagina moet bezoekers vasthouden en verleiden tot conversie.

Verschil Bestemmingspagina en Landingspagina

Het verschil tussen een bestemmingspagina en een landingspagina is soms niet duidelijk. Een landingspagina is een pagina die specifiek is aangemaakt om bezoekers binnen te halen en ze een actie te laten uitvoeren. Het belangrijkste verschil tussen beide is dat de bestemmingspagina vanuit het perspectief van de bezoeker wordt gedefinieerd, terwijl de landingspagina van het perspectief van de websitebeheerder wordt gedefinieerd.

Bestemmings-URL

Nog een andere term is de bestemmings-URL. Deze term komt uit Google-Ads en is de URL waar je de bezoeker heen stuurt als deze op je advertentie klikt.

Een voorbeeld van Bestemmingspagina, Landingspagina en Bestemmings-URL

Stel, je wilt een gratis activiteit ter kennismaking met een product promoten via Adwords. Dan is de landingspagina de pagina die je schrijft aangaande deze gratis activiteit. Je stelt een Adwordsadvertentie op. Dan is de bestemmings-URL in de advertentie de URL naar die landingspagina over de gratis activiteit. Doordat de bezoeker op die advertentie klikt verschijnt de bestemmings-URL als bestemmingspagina in Google Analytics.

Ik kan me voorstellen dat deze begrippen lastig zijn. En ik kan me ook goed voorstellen dat het moeilijk is om de bezoekers te verleiden tot de gewenste actie. Heb jij er ook moeite mee?