Comment Spam is een techniek die valt onder black hat SEO. Bij deze methode worden reacties automatisch geplaats op websites en weblogs. Wanneer je kunt reageren op artikelen, wordt bij comment spam vaak een link naar een website toegevoegd. De comment spammer hoopt hiermee dat hij beter gevonden zal worden in de zoekmachines. De spammer maakt vaak een zogenaamd Sockpuppet aan: een online identiteit die klinkt als een echt persoon, maar bedoeld is om de lezer te misleiden.

Voorbeelden van comment spam

  • Forum spam. Dit bevat commentaar op internet forums met al dan niet gerelateerde advertenties, links naar vage websites of ongewenste of beledigende informatie
  • Social spam. Dit bevat ongewenste content zoals bij forum spam, maar in dit geval wordt het op sociale netwerken of op user-generated content geplaatst
  • Blog spam. Hierbij wordt commentaar op blogs geplaats met advertenties of links die niets met het blog te maken hebben.
  • Astroturfing: hierbij verstopt de aanstichter van het commentaar zich, waarbij het lijkt alsof het commentaar van een persoon komt.