De term redirect wordt gebruikt wanneer een website of pagina op een andere plek staat en je naar die nieuwe URL wilt verwijzen. Een 301 redirect is een permanente omleiding. Vergelijk het een beetje met een verhuisbericht. Je laat Google weten dat je oude pagina-adres (URL) is vervangen door een nieuw adres (nieuwe URL).

Door deze omleiding toe te passen landen mensen direct op de goede pagina. Hiermee pas je probleemloos je domeinnaam aan, kun je je website verhuizen en webpagina’s verplaatsen of verwijderen.

Voordelen van 301 Redirect

  • Je behoudt de linkwaarde van je oude link. Daardoor scoor je hoger in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.
  • Het is gebruikersvriendelijk. Bezoekers van je pagina’s landen direct daar waar ze naar zoeken en krijgen geen foutmelding.
  • Met 301 redirect omleidingen kun je verkeer van andere URL’s naar één voorkeur-URL sturen. Daarmee bundel je de waarde van links van die andere URL’s en scoor je wellicht weer hoger in de zoekresultaten.

Voorkom omzetverlies met 301 Redirect

Op zich is het principe van een 301 redirect vrij eenvoudig. Maar heb je een website waar je veel omzet uit genereert en ben je van plan om de URL (het internetadres dus) van één of meer pagina’s te wijzigen pas dan goed op. En krijg je een nieuwe website of voeg je bijvoorbeeld meerdere websites bijelkaar WEES DAN ALERT.

Ik heb meerdere ondernemers ontmoet die enorm veel omzet hebben verloren doordat hun website-leverancier verschrikkelijke fouten maakte bij de overgang naar nieuwe pagina’s en/of nieuwe websites!

Voorkom onnodig verlies van omzet.