Met White Hat SEO wordt een website op een legale manier geoptimaliseerd m.b.t. zoekmachine resultaten. Er worden geen trucs uitgehaald om snel in topposities van bijv. Google te ranken, maar de richtlijnen die zoekmachines aangeven worden gebruikt om hoog te scoren.

Waarom White hat SEO gebruiken?

White Hat SEO is puur gericht op wat de bezoeker nodig heeft. De bezoeker van de website moet de meest duidelijke en kwalitatief hoogwaardige informatie op de website kunnen vinden die hij zoekt. Daarnaast moet een website ook klantvriendelijk zijn op technisch gebied, zoals bijv. een snelle laadtijd. Op deze manier blijft een bezoeker langer op een website en/of zal deze de website vaker bezoeken. Een zoekmachine zoals bijv. Google registreert dit en zal daardoor de website hoger ranken.

Wat is Black Hat SEO en waarom moet je dit niet gebruiken?

Het tegenovergestelde van White Hat SEO is Black Hat SEO. Black Hat SEO is op ongeoorloofde wijze SEO technieken toepassen om snel te kunnen scoren. Het gevaar van Black Hat SEO is dat bijv. Google dit genadeloos kan afstraffen.

Conclusie

Het is goed je te realiseren dat White Hat SEO wat tijd nodig heeft voordat de geoorloofde technieken door zoekmachines worden (h)erkend. Maar het is ook goed je te realiseren dat je op de langere termijn met White Hat SEO veel meer garantie op succes hebt.