Wat is SEO? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel: Zoekmachine Optimalisatie. Door het optimaliseren van een website voor een zoekmachine kan deze beter gevonden worden in de organische resultaten van bijv. Google.

Waaruit bestaat SEO?

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit alle goede (!) technieken die nodig zijn om een website zo hoog mogelijk te laten ranken in Google. Het gaat dan om alle onderdelen die globaal vallen onder de hoofdzaken zoals bijv. content, techniek en autoriteit. Google werkt met een algoritme, die alle SEO onderdelen onder de loep neemt. Hoe beter deze onderdelen zijn verwerkt, hoe hoger de website rankt in Google. Voor Google is nl. van groot belang dat de zoekresultaten voor hun klanten zo goed mogelijk van kwaliteit zijn. Hoe beter dit geregeld is, hoe meer mensen gebruik maken van Google, des te beter hun businessmodel werkt.

Wat nog weleens vergeten wordt 

Zoekmachine optimalisatie draait zéker om technieken, maar begint bij het vaststellen van doelgroep, behoefte etc. Als dit helder is kunnen de juiste zoekwoorden bepaald worden. Dat is een eerste vereiste om de meest optimale SEO neer te kunnen zetten.

Wat is het doel van SEO?

Eén van de doelen van zoekmachine optimalisatie is het trekken van zoveel mogelijk bezoekers naar de website. Een ander doel van SEO kan zijn: zoveel mogelijk aandacht of naamsbekendheid creëren.

Let op: vaak wordt SEO genoemd, terwijl men in werkelijkheid op zoek is naar zo hoog mogelijke acties/leads. Een actie of lead kan zijn: verkoop, informatie-aanvraag, inschrijving voor een nieuwsbrief, bestelling etc. Zoveel mogelijk leads genereren noemen we Conversie.

SEO is één van de middelen om een grote of gerichte groep mensen te bereiken. Om vervolgens de Conversie zo groot mogelijk te maken.