Linkjuice is de waarde, relevantie en autoriteit die jouw website meekrijgt doordat een andere website naar jouw website linkt. Het wordt onder andere bepaald door het aantal inkomende en uitgaande links, maar ook zeker de kwaliteit daarvan. Een relevante website die naar jouw website linkt, geeft een stukje van zijn relevantie aan jouw website. Deze waarde is de juice.

Als je wilt dat 1 pagina goed wordt gevonden, dan link je daar veel naar toe. Je moet dan het aantal links die vanaf die pagina afgaan juist beperken. Als je linkt naar pagina’s van andere websites, dan raakt jouw pagina ook weer wat linkjuice kwijt.

Let op: linkjuice is een stukje van de waarde van de link die wordt doorgegeven van pagina op pagina en is gekoppeld aan de URL van een pagina. Als je de URL aanpast van een pagina die hoog in de ranking staat, dan raak je de waarde van die pagina ervan kwijt. Dit klinkt destructiever dan het is, want je kunt verlies van de waarde van links voorkomen, mits je de SEO-technieken juist toepast. Het laat wel zien dat zelfs een kleine aanpassing van een URL groot effect kan hebben op je SEO!