Featured Snippets zijn uitgelichte zoekresultaten in Google. Ze geven een direct antwoord op de zoekopdracht van een zoeker. De zoeker heeft dan letterlijk een vraag ingetypt en het antwoord wordt in een speciaal opgemaakt zoekresultaat weergegeven. Ze staan boven de organische zoekresultaten en worden ook wel positie #0 genoemd.

Featured Snippets en SEO-kansen

Omdat de Features Snippets bovenaan staan en ze er net wat anders uitzien dan de andere zoekresultaten vallen ze goed op. Voor de zoeker geven ze ook nog eens direct het antwoord op zijn vraag. Maar uiteindelijk is het doel dat die zoeker doorklikt naar de bijbehorende website. Je wilt natuurlijk dat jouw website daar staat.

Je kunt je webpagina’s optimaliseren zodat ze voor Google Featured Snippets aantrekkelijk worden. Dat doe je door de titel van een pagina als vraag te formuleren. Dan geef je gedetailleerd antwoord op deze vraag. Als je pagina een stappenplan bevat en goed gestructureerd is, vergroot je je kansen dat Google jouw website als Snippet weergeeft aanzienlijk.