Zoekwoorden onderzoek is de onderzoeksmethode om te achterhalen wat de beste zoekwoorden zijn om de gewenste doelgroep te kunnen bereiken via online marketing.

Waarom is zoekwoorden onderzoek zo belangrijk?

Meestal is het doel van het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek om optimaal SEO resultaat voor een website te verkrijgen. Maar inmiddels is het ook voor adverteren op internet een essentieel onderdeel om goede resultaten te kunnen behalen. Een gedegen en goed uitgevoerd zoekwoorden onderzoek is daarom een eerste solide basis om de gewenste SEO resultaten te behalen. Immers als je precies weet wat en waar een doelgroep op zoekt op het web, dan kun je daar heel gericht op inspelen.

Uit het onderzoek komen alle van belang zijnde zoekopdrachten naar voren, met daarbij uitgedrukt hoe moeilijk het is om op deze zoekterm te scoren t.o.v. de kans op conversie. Ook is het mogelijk een indruk te krijgen van het te verwachten zoekvolume voor bepaalde zoekwoorden of zoektermen. Op basis van alle verzamelde informatie wordt bepaald hoeveel inspanning/kosten men wil investeren om op een aantal van de specifieke zoektermen te scoren. M.a.w. goed zoekwoordenonderzoek is bepalend voor de beste SEO strategie.