Wat zijn de kosten van een SEO specialist?Wat mag een SEO specialist kosten? Waar moet je op rekenen? Daar ga ik in deze blog op in. Tóch begint het met het herkénnen van een échte SEO specialist. Want anders is je geld sowieso weggegooid. En dat is niet  de bedoeling! In de blog ‘Hoe herken je een goede SEO specialist‘ heb ik belangrijke tips beschreven waar je op kunt letten om de juiste keuzes te maken. Lees deze vooral, dan je heb je de eerste winst al in ’the pocket’. Lekker!

Maar er zijn nóg wel een paar manieren die je kunt toepassen om een goede SEO expert eruit te pikken. Die wil ik je dan ook niet onthouden. We pakken ze nog even ‘bij de kop’. Daarnaast wil ik je een aantal goede tips meegeven en gaan we natuurlijk het kostenplaatje van een SEO expert onder de loep nemen.

Toch garanties?

Een SEO specialist die echt goed is moet je prima uit kunnen leggen welke methodes hij/zij gaat gebruiken om voor jou het gewenste SEO resultaat te bereiken. Geen enkel geval is nl. gelijk. Dus als de SEO expert jouw business helder heeft, dan weet hij ook hoe hij jouw vindbaarheid in Google aan zal gaan pakken.

Er kunnen doelen worden gesteld. Dit noem je KPI’s, oftewel Kritische Prestatie Indicatoren. Door middel van rapportages wordt de voortgang én worden de resultaten van je website gecheckt. Een echte SEO specialist schroomt niet om afspraken te maken over deze KPI ’s en zich aan jouw succes te verbinden. Dat geeft toch een fijn en vertrouwd gevoel lijkt me……

Pitbull nodig

Een echte SEO expert heeft ook bepaalde karaktereigenschappen nodig. Ook hier kun jij op selecteren om het kaf van het koren te scheiden. Om SEO goed neer te zetten kun je nl. niet met één keer doorvoeren volstaan. Je móet blíjven zoeken naar optimalisatie!

Dit betekent concreet dat een top SEO specialist heel veel geduld moet hebben en over heel veel doorzettingsvermogen moet beschikken. Menigeen struikelt daarover….. Heel simpel: iemand die specialist is op SEO gebied gaat altijd dóór waar een ander stopt. Een echte SEO expert zoekt altijd naar ‘nóg beter’ en ‘nog méér’.

Kortom als je een SEO man of vrouw vindt die een echte pitbull-mentaliteit heeft, neem hem of haar dan vooral in de arm! En let dan ook eens op het aantal jaren dat hij/zij dit werk doet. Want alleen met jarenlange ervaring, véél onderzoek én pittbul-mentaliteit boek je optimale SEO resultaten!

Lef hebben

Een SEO specialist die overtuigd is van zijn/haar kwaliteit durft daarnaast goede artikelen te schrijven. Artikelen waarin handige tips en goed advies wordt weggegeven. Iemand die zichzelf niet vertrouwt doet dit niet zo gauw. Zo iemand is snel bang om rechts ingehaald te worden, of om iets te schrijven wat niet klopt…… Check mijn artikel over SEO tips eens.

Zelf doen?

Daarop voortbordurend…. Veel SEO specialisten geven puur advies en tips. Je moet het dan zélf uitvoeren. En als de resultaten achter blijven, tja, wie heeft het dan niet goed gedaan? Daarom: ik deel graag mijn SEO tips met je, maar nog liever voer ik ze voor je uit. Dat is mijn passie, dat is mijn vak.

En daar mag je mij dan uiteraard ook op aanspreken. Geen dure jaarcontracten, maar voor een prima betaalbaar maandbedrag ga ik voor je aan de slag. Als je niet tevreden bent zit je nergens aan vast. Kun je nagaan dat ik m’n uiterste best voor je ga doen, want jouw business wordt dan mijn business ;-)…….!

Dure fouten

Wees heel voorzichtig als je wel zelf aan de slag gaat. Maar ook als je in zee gaat met een SEO man/vrouw die geen kennis van zaken heeft. Want dat kan je duur komen te staan. Google straft fouten nl. genadeloos af.

Als je bijv. zoekwoorden ‘spamt’ in je site of met dubbele content aan de slag gaat, kun je wáchten op moeillijkheden…… En ook bij bijv. redirects moet je goed weten wat je doet.

Daarnaast zijn er nog heel veel meer SEO onderdelen waarbij vakkennis niet mag ontbreken om ze goed uit te kunnen voeren. Zorg dat er geen fouten gemaakt worden die je veel schade kunnen opleveren….. Een gewaarschuwd mens telt voor twee :-)!

Nét nieuwe website maar zonder SEO……..

Stel je hebt net een nieuwe website laten maken, maar met SEO is geen rekening gehouden….. Nu je meer over SEO weet en je beseft dat SEO onontbeerlijk is om gevonden te worden in Google is dat best jammer. Vervelend is misschien zelfs een beter woord…….

En je realiseert je nú ook wel dat het eigenlijk best logisch is: je moet éérst een tekening maken en dán pas het huis gaan bouwen. Zo krijg je het beste resultaat. Maar: niet getreurd! Er zijn wel degelijk mogelijkheden om e.e.a. aan te passen. Of misschien kies je uiteindelijk tóch voor een hele nieuwe website met SEO.

Hoe dan ook: informeer eerst eens vrijblijvend naar de mogelijkheden. Ik help je graag op weg!

Wat kost een échte SEO expert?

Niet onbelangrijk: waar moet je op rekenen qua kosten bij een SEO expert? Je moet dan denken aan prijzen vanaf zo’n € 65 excl. BTW per uur. Hoeveel je écht kwijt bent hangt erg van je business af.

Heb je bijv. een ‘gewone’ website die bestaat uit zo’n 6 tot 10 pagina’s dan zijn de kosten die je aan SEO kwijt bent ook vrij ‘gewoon’. Maar heb je een webshop met duizenden pagina’s die allemaal geoptimaliseerd moeten worden, tja, dan snap je wel dat daar wat meer uurtjes in gaan zitten dan ‘gewoon’ …. Dat maakt het kostenplaatje ook ietsje anders ;-).

Kortom, vraag gerust vrijblijvend waar je op moet rekenen, want ieder geval is anders. Maar hoe je het ook wendt of keert: je moet het kostenplaatje vanuit een heel ander perspectief bekijken. Want de SEO expert kóst je geen geld, het levert je geld op. De expert zorgt immers voor grote hoeveelheden bezoekers. Let wel: alleen de échte SEO expert die precies weet wat ie doet. De vraag is dus niet wat de SEO-specialist kost, maar wat de specialist je opbrengt.

Goed, je hebt inmiddels zo al een heel mooi pakketje aan middelen om de juiste SEO specialist te kunnen kiezen! Je weet waar je op moet letten. Je weet ook dat niet de kosten maar juist de opbrengsten het belangrijkste criterium zijn.

Maak de verstandige keuze die voor jou goed voelt! Voor welke SEO-guru je ook kiest, hoe dan ook wens ik je toe dat je op online gebied mooie kansen gaat pakken. En dat je online succesvol gaat zijn!